Moordvrouwen

NET5

In Moordvrouwen staan Nederlandse vrouwen centraal die iemand hebben vermoord of daaraan hebben bijgedragen. In elke aflevering vertelt een vrouw háár kant van het verhaal.

De portretserie vertelt het eenzijdige verhaal van Nederlandse vrouwen die een moord hebben gepleegd of daar dichtbij zijn geweest. In de eerste aflevering vertelt Willeke M. over de avond dat ze de vermeende misbruiker van haar dochtertje met vele messteken om het leven bracht. Ze kreeg uiteindelijk 12 jaar gevangenisstraf.

Ook Denise van S. vertelt haar relaas, in aflevering 2. Zij vermoordde haar man tijdens een uit de hand gelopen ruzie en kreeg uiteindelijk 5 jaar gevangenisstraf. In aflevering 3 staan de zussen Troeta W. en Amalia centraal. Troeta wurgde de zwangere vriendin van haar man, haar zusje was erbij en greep niet in volgens Justitie. Troeta kreeg 15 jaar cel wegens moord met voorbedachte rade en Amalia kreeg 5 jaar wegens medeplichtigheid.

In de slotaflevering van Moordvrouwen legt Godmother Thea Moear voor het eerst op televisie bloot hoe het meest beruchte maffiasyndicaat van Nederland -dat van Klaas Bruinsma- tot stand kwam. Als enige vrouw zwaaide zij de scepter in de Nederlandse onderwereld. Zij werd in Nederland nooit ergens voor veroordeeld, maar viel in het buitenland wel in handen van Justitie. Ze werd in Panama opgepakt wegens een grote drugssmokkel.

Zoeken...