Gevangen in het buitenland Special

SBS

De makers hebben een jaar lang de belevenissen van de Rotterdamse familie van Lien gevolgd. Dochter Wendy (25) zit een gevangenisstraf van veertien jaar uit in een beruchte gevangenis in Peru. Ze is gepakt met 16 kilo cocaïne in haar koffer. Ze smokkelde omdat ze in geldnood zat en kort ervoor had ontdekt dat ze in verwachting was.

In de gevangenis bevalt ze van dochtertje Givainy, die na 4 maanden door haar oma wordt opgehaald om in Nederland op te groeien. Vijf jaren van ellende en onzekerheid volgen, totdat in september 2010 het verlossende telefoontje komt: Wendy krijgt gratie en mag na vijf jaar de gevangenis verlaten. Filmmaker Jessica Villerius vloog met de familie mee en legde de vrijlating exclusief vast.

Deze vrijlating werd echter meteen overschaduwd door de zoveelste tegenvaller: doordat er een aantal handtekeningen ontbrak mocht Wendy niet met haar moeder, zusje, dochtertje en de crew mee terug naar Nederland. Na 10 maanden van overleven in de levensgevaarlijke buitenwijken van Lima komt Wendy op 8 oktober 2011 dan eindelijk thuis. De complete registratie van 5 jaar gevangen in Peru en de uiteindelijke aankomst van Wendy in Amsterdam was te zien in een speciale aflevering van Gevangen in het Buitenland, op 24 oktober 2011 op SBS6.

Zoeken...