Het echte verhaal van een Loverboy

‘Het echte verhaal van een ‘Loverboy’ is de verfilming van het boek Echte Mannen eten wél Kaas van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink. Op zondag 9 mei schoot Peter R. de Vries in zijn uitzending al enorme gaten in het verhaal van Maria Mosterd, die in haar boek Echte Mannen eten geen Kaas stelt dat ze jarenlang is misbruikt en onderdrukt door loverboy Manou. Het verhaal ging er bij het Nederlands publiek én de journalistiek in als zoete koek, maar wie het boek kritisch leest zal met vragen achterblijven.

Meest prangende: Waar is loverboy Manou en waarom heeft Maria nooit aangifte tegen hem gedaan? Maria en haar moeder verkochten honderdduizenden boeken en waren in ieder praatprogramma te gast om over de afschuwelijke praktijken -die helaas inderdaad bestaan- te praten. Maar hóe betrouwbaar zijn die verhalen? De enige die daar echt antwoord op kan geven, is Manou zelf. In een filmische documentaire vertelt hij zijn kant van het verhaal. Hij reageert hierin op de onthullingen van misdaadjournalisten Hendrik Jan Korterink en Peter R. de Vries. Maker Jessica Villerius had exclusieve interviews met de man die wordt beschuldigd van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Villerius: ‘Ik zal nooit beweren dat Maria nooit ernstige dingen heeft meegemaakt, maar er is genoeg reden tot twijfel. Inmiddels is aangetoond dat de boeken van Maria en haar moeder meer fictie zijn dan feiten, en dus behoorlijk schadelijk. Voor de échte slachtoffers van loverboys, maar niet in de laatste plaats voor Manou zelf. Deze man werd publiekelijk beschuldigd van pedofilie, verkrachting, onderdrukking, homohaat, drugs,-mensen, en wapenhandel, mishandeling en zelfs moord. Dat draai je niet zomaar terug. In deze documentaire zie je wat dat soort beschuldigingen met iemand kan doen.’

Zoeken...